...

De ce primii 3 ani sunt cei mai importanți în educația copilului?

15 Martie 2018

    Cercetările recente asupra dezvoltării creierului uman au demonstrat că, părinții, sunt într-adevăr primii profesori ai copiilor lor. În primii trei ani de viață ai copilului - tot ceea ce părinții fac sau nu fac în mod obișnuit, se va regăsi mai tîrziu și în obiceiurile copiilor. De exemplu, micutului căruia i se citesc în mod curent povești, va dovedi mai tîrziu un interes mai mare pentru lectura.

     Atitudinea pozitivă a părinților față de citit este, de asemenea, un factor ajutator în procesul de învățare, chiar și numai prin entuziasmul arătat de părinți pentru carti.


   Pedagogii încurajează cititul poveștilor de către părinți, ca pe o adevărată metodă de stabilire a legăturilor dintre părinte și copil. În plus, cititul poveștilor sau răsfoirea împreună a unei cărți cu poze pentru copii,  ofera  prilejul petrecerii unor clipe fericite împreuna cu copiii. Părinții, nu sunt însă, singurele persoane care-i pot citi copilului, mai ales, dacă programul lor este încărcat. Bunicii, frații mai mari sau orice altă persoană apropiată îi pot citi acestuia sau chiar să-i spună povești.


   Orice părinte trebuie să înțeleagă că joaca este de fapt "munca" copilului, iar învățarea este mai ușoară cu ajutorul jocului. Ideile originale nu trebuie lăsate la o parte, așa că încurajați-l/ajutați-l pe copil să învețe o poezioară, un cîntecel (chiar și în altă limbă) sau să "regizeze" o mică piesă de teatru pentru familie.

 

EduCentru- Iubim să educăm!

Articole recente

Curs de Pictură
24 Iulie 2019 
Tabăra de Vară EduCentru
09 Iulie 2019 
Despre noi!
Postări recente
Arhiva