...

Ce să faci ca adaptarea copilului la grădiniță să fie mai ușoară?

05 Februarie 2019

    Pentru majoritatea picilor, integrarea în grădiniță este prima provocare majoră cu care ei se confruntă. De aceea, este esențial ca părinții însăși, să fie pregătiți și să-și susțină copilul.

    În primul rînd, vorbiți sincer cu copilul despre schimbările care îl așteaptă: mediul nou, oamenii din jur, care este rolul lor, obiectele noi, felurile de mîncare, programul zilei, patul pentru somn, activitățile și jucăriile care vor fi folosite în comun. Copiilor le place să cunoască ce va urma, aceasta le oferă încredere și confort, atunci cînd ei se află în medii noi.

   În perioada adaptării, evitați să faceți schimbări în locuință sau în obișnuințele casnice ale copilului. Astfel, integrarea va fi mai lină, deoarece întorcîndu-se acasă, el va găsi lucrurile așa cum le-a lăsat. În drum spre grădiniță puteți discuta despre lucrurile pe care le veți face împreună, după ce îl veți lua acasă, sau ce ve-ți mînca la cină.

     Mulți dintre copii plîng sau sunt triști în primele zile de grădiniță. Este o reacție emoțională specifică, mai ales cînd integrarea are loc pînă la 3 ani. În acest moment, dialogați cu copilul, întrebați ce îi place și ce îl deranjează. Manifestați empatie - spuneți-i că îl înțelegeți, astfel, el se va simți acceptat și iubit.

    Piciul tău trebuie să cunoască, că grădinița este un loc de siguranță, iar să petreci timpul aici este plăcut și vesel.

 

 

 

Articole recente

Curs de Pictură
24 Iulie 2019 
Tabăra de Vară EduCentru
09 Iulie 2019 
Despre noi!
Postări recente
Arhiva